Thenie

Atdheut nuk I shërbejnë të gjithë në të njëjtën, por secili bën atë që e di e ç’I ka dhënë natyra.
Jeta pa punë është një pleqëri e parakohshme.
Nuk mjafton vetëm dija, duhet edhe ta përdorësh atë. Nuk mjafton të duash diçka, duhet edhe të veprosh.
Burri dhe gruaja janë si dy nota, pa të cilat telat e shpirtit njerëzor nuk e japin akordin e rregullt dhe të plotë.
Gruaja e marrë pa dashuri është si rroba e marrë hua.
Frikacaket vdesin shume herë para vdekjes se tyre,trimat e provojne vdekjen vetëm njëherë.
Njih vlerën e pesë gjërave para pesë gjërave të tjera:
-të rinisë para se të plakesh;
-të shëndetit para se të smuresh;
-të pasurisë para se të varfërohesh;
-të kohës së lirë para se të të grumbullohen punët;
-të jetës para se të të vijë vdekja.

Advertisements

Thenie te mencura

Mos ec prapa meje, nuk jam udheheqes. Mos ec para meje, nuk jam humbes. Ec krah per krahu me mua, sepse jam miku yt.

“Shpirti është një mbretëri, poeti është endacak që shkon prej mbretërie në mbretëri sa për të kërkuar një copë buzëqeshje”.

E kunderta e dashurise nuk eshte urrejtja, e kunderta e dashurise eshte injoranca!

Njeriu qe jeton vetem, egziston pergjysem….

Njeriu i palumtur i kendon natyres se lumtur.

Injoranza e ligjit nuk te shkarikon nga pergjegjesia,
ndoshta njohja e ligjit, shpesh here po.